Psykodraama - kehittäminen

Helsingin psykodraamainstituutti kehittää aktiivisesti psykodraaman ja sosiometrian teoriaa, menetelmiä ja soveltamista yhdessä kansainvälisten kumppanien kanssa. Alla on esimerkkejä kehittämishankkeista.

From I to We -hanke 2021-2023 rahoitetaan Erasmus+ Aikuiskoulutuksen ohjelmasta. Hankkeessa yhteiskehitetään aikuiskouluttajille ryhmän potentiaalin hyödyntämistä yksilöiden ja ryhmän oppimisessa. Käytettävät menetelmät ja teoriat perustuvat psyko- ja sosiodraamaan sekä sosiometriaan. Kehitettävän koulutuksen vaikuttavuus tutkitaan Tallinnan ja Tarton yliopistojen voimin.

Tässä on linkki hankkeen verkkosivuille: https://psyhhodraama.ee/projektid/from-i-to-we-2021-2023

Luovuuden hyödyntäminen ryhmän oppimisessa -seminaari Helsingissä 12.5.2023 klo 12-15. Yhteistyöseminaarissa tutustumme luoviin toiminnallisiin menetelmiin ja niiden käyttöön ryhmässä - miten luovuutta kehittämällä minusta tulee me? Katso lisätietoja myös ilmoittautumisesta täältä: Luovuuden hyödyntäminen ryhmässä -seminaari

EBTS-hankkeessa 2017-2019 kehitettiin pakolaisperheiden trauman vakauttamisohjelma, jossa sovelletaan psyko- ja sosiodraamaa sekä sosiometriaa. EBTS-ohjelman vaikuttavuus perustuu hankkeen aikana tehtyyn tieteelliseen vaikuttavuustutkimukseen. Hanke toteutettiin Suomessa, Bulgariassa ja Saksassa Erasmus+ Aikuiskoulutuksen tuella.

Katso myös: