Luovat terapiat ja menetelmät - yhteiset mahdollisuudet 16.-17.11.2019 Helsingissä

Tule mukaan ammattilaisten teoria- ja menetelmäseminaariin

Luovien terapioiden ja menetelmien prosesseissa ja teorioissa sekä arvoissa on paljon yhteistä. Ihmissuhdetyö ry kouluttaa taideterapiaa, psykodraamaa ja tarinateatteria, jotka kaikki perustuvat luovuuteen, suhteisiin ja luovuutta tukevaan prosessiin. Kaikissa on myös osaavan toiminnan pohjalla ammattilaiskoulutus.

Olemme luomassa yhteistä luovuuden pohjaa ja prosessia. Kouluttajat Reijo Kauppila, Päivi Rahmel, Hanna Hentinen ja Anna Wilhelmus ovat hahmotelleet yhteistä teoria-, menetelmä- ja arvopohjaa. Kutsummekin sinut mukaan marraskuun seminaariin tutkimaan ammattilaisuuden teoriapohjaa, menetelmiä ja arvoja – niiden samanlaisuuksia ja eroja.

Seminaarin tavoitteina ja sisältöjä ovat:

  • vahvistaa tietoisuutta oman ammatillisen toiminnan teoria- ja arvopohjasta käytännössä
  • rikastuttaa luovuutta tukevilla menetelmillä yksilöitä, ryhmiä ja yhteisöjä
  • tutustua kehollisen luovuuden (embodied creativity) käsitteeseen, joka yhdistää luovia terapioita ja menetelmiä
  • luoda ja vahvistaa ammatillisia verkostoja oman ammattiryhmän sisällä
  • tukea ammattiryhmien välisien verkostojen syntymistä

Aika:

Viikonloppu 16.-17.11.2019 päivittäin klo 10-16 (sisältää lounastunnin)

Koulutuspaikka:

Kulttuurikeskus Sofia, Kallvikinniementie 35, 00980 Helsinki (www.sofia.fi)

Majoitus

Voit majoittua koulutuspaikassa sopimushintaan (60 euroa / 1 hh ja 80 euroa/ 2 hh / vrk; sisältää aamiaisen). Varaa majoitus suoraan Sofiasta (reception@sofia.fi). Mainitse varauksessa, että osallistut Ihmissuhdetyö ry:n seminaariin.

Osallistumismaksu

290 euroa + alv. Maksu sisältää seminaarin ohjelman ja materiaalit, lounaat sekä kahvit.

Ilmoittautuminen

Varaa paikkasi seminaariin verkossa: Ilmoittautuminen    (https://forms.gle/bYGJaaBpte5Pfhqw8 )

Peruutusehdot

Voit perua ilmoittautumisesi kustannuksitta 15.9.2019 asti. 16.9.-15.10.2019 peruutusmaksu on 50% osallistumismaksusta. 16.10.2019 jälkeen peruutusmaksu on 100% osallistumismaksusta. Osallistujan vaihtaminen on maksuton. Ilmoita peruutuksista ja mahdollisista vaihdoksista toimisto@ihmis.fi .

Lisätiedot

Kouluttajat

Reijo Kauppila on työnohjauksen, coachingin, ryhmänohjaamisen ja psykodraaman kokenut kouluttaja. Reijon koulutustaulusta on kasvatustieteissä (KM, aikuiskoulutus), ja siinä erityisesti aikuisen luova, kokemuksellinen oppiminen ja kehittyminen. Hän toimii Helsingin psykodraamainstituutin johtajana ja pääkouluttajana sekä Ihmissuhdetyö ry:n toiminnanjohtajana. Reijo tekee myös työnohjauksia, coachauksia ja valmennuksia johtamisesta ja vuorovaikutuksesta organisaatioissa eri aloilla.

Päivi Rahmel on ryhmänohjaamisen, psykodraaman ja tarinateatterin kokenut kouluttaja. Hän on kasvatustieteen maisteri ja erikoistunut kasvatuspsykologiseen näkökulmaan ja narratiiviseen viitekehykseen. Hän toimii myös organisaatioiden kehittämistyössä ja työnohjaa erityisesti sosiaali- ja kasvatusalan työntekijöitä.  Päivi on tällä hetkellä Ihmissuhdetyö ry:n hallituksen puheenjohtaja ja toiminut pitkään myös Tarinateatteriverkko ry:n hallituksessa.  Hän toimii myös Metropolia ammattikorkeakoulun lehtorina.

Hanna Hentinen on taideterapian kokenut kouluttaja useissa eri organisaatioissa, kuten Aalto-yliopistossa ja Eino Roiha Instituutissa.  Hannan koulutustausta on sekä taide- että tiedekorkeakouluissa: hän on taiteen maisteri, teologian kandidaatti ja sosionomi amk.  Hanna on julkaissut useita teoksia ja ollut yhtenä tekijänä sekä Taideterapian perusteet että Valokuvan terapeuttinen voima –oppikirjoissa.

Anna Wilhelmus on kuvataiteilija, taideterapeutti ja kokenut taideterapian kouluttaja. Koulutus- ja opetustehtäviä hän tekee Aalto-yliopistossa, Ihmissuhdetyö ry.ssä sekä Eino Roiha Instituutissa. Lisäksi hän toimii aktiivisesti kuvataitelijana ja on sekä Taidemaalariliiton että Helsingin Taiteilijaseuran jäsen

Katso myös: