Luovuuden edistäminen ryhmissä ja tiimeissä - menetelmäseminaarit keväällä 2021

Menetelmiä psykologisen turvallisuuden vahvistamiseen ohjaamisessa ja johtamisessa

Psykologinen ja sosiaalinen turvallisuus tukevat luovuutta. Tämä tarkoittaa yksilölle sitä, että hän tuntee itsensä riittävän turvalliseksi osana ryhmää ja organisaatiota. Ryhmissä ja tiimeissä se edellyttää riittävän tunnistettuja, avoimia ja toimivia vuorovaikutussuhteita sekä empatiaa jäsenten välillä. Organisaation tasolla se tarkoittaa ryhmien välisen verkoston avoimuutta ja elävyyttä.

Psyko- ja sosiodraamaan sekä sosiometriaan perustuvilla luovilla, toiminnallisilla menetelmillä voidaan merkittävästi edistää luovuutta ryhmissä, tiimeissä ja organisaatioissa, kun niitä käytetään luovuutta tukevassa prosessissa.

Keväällä 2021 järjestetään neljä menetelmäseminaaria, joissa voi tutustua menetelmiin ja niiden käyttöön sekä syventää osaamista menetelmistä osana luovaa prosessia. Ensimmäinen vastaava seminaarisarja järjestettiin syksyllä 2019.

Seminaarit

  • 25.3.2021 klo 10-17: Ryhmän ja tiimin vuorovaikutussuhteiden tunnistaminen ja hyödyntäminen (menetelmänä toimintasosiometria)
  • 27.4.2021 klo 10-17: Tunteiden tunnistaminen vuorovaikutuksessa (menetelmänä tuplaus)
  • 20.5.2021 klo 10-17: Uusien näkökulmien löytäminen (menetelmänä peili)
  • 14.6.2021 klo 10-17: Empatian lisääminen vuorovaikutussuhteissa (menetelmänä roolinvaihto)

Seminaareissa käsitellään menetelmien käytäntöjä, käyttötilanteista ja teoriaa sekä harjoitellaan menetelmän käyttöä. Seminaarissa käytetään luovaa, toiminnallista oppimista.

Kouluttajana toimii Reijo Kauppila (KM (aikuiskoulutus), psykodraamakouluttaja TEP, työnohjaaja STOry ja työnohjaajakouluttaja, coach ACC). Reijo toimii Helsingin psykodraamainstituutin johtajana ja pääkouluttajana.

Paikka

Jos korona-tilanteessa on mahdollista, niin seminaarit pidetään Kulttuurikeskus Sofiassa, Kallvikinniementie 35, 00980 Helsinki (www.sofia.fi). Muutoin seminaarit pidetään verkossa.

Hinta

  • 190 euroa + alv. / seminaari; kaikki neljä seminaaria yhteensä 684 euroa + alv. (yksityishenkilöt)
  • 235 euroa + alv. / seminaari; kaikki neljä seminaaria yhteensä 846 euroa + alv. (organisaatiot)

Koulutusmaksu laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen.

Koulutusmaksu sisältää seminaarin ja lounaan sekä kahvit aamu- ja iltapäivällä.

Peruutusehdot: 50% maksusta veloitetaan peruutusmaksuna ilmoittautumisen jälkeen. 100% maksusta veloitetaan, kun peruutus tapahtuu 2 viikkoa ennen seminaaria tai sitä myöhemmin. Osallistujan voi vaihtaa kuluitta toiseen. Ilmoita peruutuksista tai osallistujan vaihdosta sähköpostitse toimisto@ihmis.fi.

Ilmoittautuminen

Varaa paikkasi verkossa: ilmoittaudu

Lisätietoja

Reijo Kauppila puhelin 044 599 3377 tai reijo.kauppila@ihmis.fi

Katso myös: