Luovaa resilienssiä

Elävää voimaa arkkityypeistä

Samalla kun valo lisääntyy, niin kestävyyttämme koetellaan koronan jatkaessa tuhotöitään. Me saamme elää tätä kummallista poikkeusaikaa erilaisissa olosuhteissa ja erilaisissa hengen ja mielen voimissa.

Sopeutuminen, sietokyky, poikkeusoloissa sinnittely, sisu, sisukkuus, joustaminen, pandemian keskellä selviytyminen. Jokainen meistä sinnittelee omilla tavoillaan, elää tätä yhteistä todellisuutta ja jokainen ansaitsee pientä tukea matkallensa.

Elämää kutsutaan myös matkaksi. Jokaisella on omat polkunsa ja kaikilla myös yhteinen, koko maapallon tai kosmisuudenkin näkökulmasta jaettu todellisuus. Tarjoamme tähän koronan varjostamaan kevääseen luovaa resilienssiä henkilökohtaiseksi ja yhteiseksi voimaksi. Kuljemme kolmen illan prosessissa arkkityyppien ja luovan työskentelyn maisemissa kehräten jokaiselle ja meille kaikille yhteyden tuomaa kestävyyslisää.

Luovaa resilienssiä -kurssi verkossa

Kolmen illan aikana tutustumme polkuihin ja matkoihin korona-aikana ja elämässämme, ja tunnistamme resilienssiä tukevia ja vahvistavia puolia arkkityyppien avulla:

  1. iltana valmistaudumme matkaan Viattoman, Orvon, Soturin ja Hoitajan virittäminä
  2. iltana tulemme todeksi matkalla Etsijän, Tuhoajan, Rakastajan ja Luojan seurassa 
  3. iltana palaamme matkalta vapaana Hallitsijan, Taikurin, Viisaan ja Narrin avulla.

Aika

  • TÄYNNÄ - 2.-4.2.2021 klo 18-20 - tämä kurssi täyttyi 5 päivässä. Varaa paikkasi huhtikuun kurssille jo nyt!
  • 27.-29.4.2021 klo 18-20

Helmi- ja huhtikuussa on sama prosessi.

Paikka

Kurssi toteutetaan verkossa zoom-sovelluksessa. Ilmoittautumisen jälkeen saat linkin sähköpostissa. Linkki on henkilökohtainen.

Oppaat - kouluttajat

Oppaat ja kouluttajat ovat Ihmissuhdetyö ry:n ryhmän ohjaamisen ja psykodraaman, taideterapian ja tarinateatterin kokeneita kouluttajia:

Reijo Kauppila on työnohjauksen, coachingin, ryhmänohjaamisen ja psykodraaman kokenut kouluttaja. Reijon koulutustaulusta on kasvatustieteissä (aikuiskoulutus), ja siinä erityisesti aikuisen luova, kokemuksellinen oppiminen ja kehittyminen. Hän toimii Helsingin psykodraamainstituutin johtajana ja pääkouluttajana sekä Ihmissuhdetyö ry:n toiminnanjohtajana. Reijo tekee myös työnohjauksia, coachauksia ja valmennuksia johtamisesta ja vuorovaikutuksesta organisaatioissa eri aloilla.

Hanna Hentinen on taideterapian kokenut kouluttaja useissa eri organisaatioissa, kuten Aalto-yliopistossa ja Eino Roiha Instituutissa.  Hannan koulutustausta on sekä taide- että tiedekorkeakouluissa: hän on taiteen maisteri, teologian kandidaatti ja sosionomi amk.  Hanna on julkaissut useita teoksia ja ollut yhtenä tekijänä sekä Taideterapian perusteet että Valokuvan terapeuttinen voima –oppikirjoissa.

Anna Wilhelmus on kuvataiteilija, taideterapeutti ja kokenut taideterapian kouluttaja. Koulutus- ja opetustehtäviä hän tekee Aalto-yliopistossa, Ihmissuhdetyö ry.ssä sekä Eino Roiha Instituutissa. Lisäksi hän toimii aktiivisesti kuvataitelijana ja on sekä Taidemaalariliiton että Helsingin Taiteilijaseuran jäsen

Päivi Rahmel on ryhmänohjaamisen, psykodraaman ja tarinateatterin kokenut kouluttaja. Hän on kasvatustieteen maisteri ja erikoistunut kasvatuspsykologiseen näkökulmaan ja narratiiviseen viitekehykseen. Hän toimii myös organisaatioiden kehittämistyössä ja työnohjaa erityisesti sosiaali- ja kasvatusalan työntekijöitä.  Päivi on toiminut pitkään Tarinateatteriverkko ry:n hallituksessa.  Hän toimii myös Metropolia ammattikorkeakoulun lehtorina.

Menetelmät

Käytettävät luovat, toiminnalliset menetelmät perustuvat, psyko- ja sosiodraamaan, sosiometriaan, taideterapiaan sekä tarinateatteriin. Ilta koostuu lyhyistä johdannoista, luovasta yksikötyöskentelystä sekä yhteisestä työskentelystä pienryhmissä.

Osallistumismaksu

Luovaa resilienssiä -kurssi toteutetaan ensimmäistä kertaa -  ja vielä verkossa!

  • TÄYNNÄ - 2.-4.2.2021
  • 27.-29.4.2021 klo 18-20: Koko kurssi maksaa 120 euroa (sis. alv. 24%). Ihmissuhdetyö ry:n jäsenille tarjotaan koko kurssi jäsenhintaan 110 euroa (sis. alv. 24%). Alennukseen oikeuttava koodi on lähetetty jäsenille sähköpostiin.

Ilmoittautuminen

Varaa paikkasi ja iImoittaudu mukaan tämän linkin kautta: Ilmoittautuminen 

Maksat osallistumisen samalla kun ilmoittaudut (pankki- ja luottokortit). Voit vaihtaa maksutta osallistujan toiseen.

HUOM! Osallistujamäärä on rajattu. Toimi nopeasti ja varaa paikkasi.

Tervetuloa mukaan!

Tavataan linjoilla! Ei unohdeta toisiamme eikä luovuuden ja yhteisöllisyyden, toisistamme välittämisen tuomaa selviytymisvoimaa!

Katso myös: