Planeettamme uusi vaihe – miten pysymme kyydissä? Teemapäivä 18.5.2020 Helsingissä

Tervetuloa mukaan tutkimaan toivoa, tekoja ja mahdollisuuksia

Yhteiset teot luovat toivoa

Maapallomme on muutoksessa. Ihmisen ja koko luonnon elämä on murroksessa. Selviytymiseen tarvitsemme rakentavaa yhteisöllistä toimintaa, joka nojaa tutkittuun tietoon ja siihen perustuviin tekoihin. Olennaista on toivon syntyminen yksilöille, yhteisöille ja yhteiskunnille sekä näiden verkostoille, vaikka emme voikaan olla varmoja tulevaisuudesta.

Päivän aikana syvennymme seuraaviin teemoihin, jaamme niihin liittyviä kokemuksia ja oivalluksia sekä luomme yhdessä toivoa tulevaisuuteen:

  • Mihin olemme menossa (antroposeeni) ja mitä jätämme taaksemme (holoseeni)? Mitkä ovat planeettamme kantokyvyn rajat - Planetary Boundaries? Onko sinulla tietoja, taitoa, tahtoa ja toimintakykyä vaikuttaa tulevaan?
  • Kosminen identiteetti, kärsimys ja toivo: miten selviän selväpäisenä nykymaailmassa?
  • Auttavatko tunteet ja kehon reaktiot minua toimimaan? Näiden säätely toiminnan kautta.
  • Mitä pidän totena? Minkälaiseen toimintaan tämä ohjaa minua ja meitä?

Päivän aikana saat tiiviin tutkimukseen perustuvan tietopaketin planeettamme tilanteesta ja kantokyvystä eli Planetary Boundaries –mallista sekä erilaisista mahdollisuuksia toimia ja olla aktiivinen. Lyhyiden luentojen lisäksi käytämme luovia, kokemuksellisia ja toiminnallisia menetelmiä, jotka perustuvat psyko- ja sosiodraamaan sekä sosiometriaan. Aiempaa kokemusta tai osaamista menetelmistä ei tarvita. Päivä sopii loistavasti myös menetelmiin tutustumiseen.

Päivän hinta on 50 euroa (sisältää ohjelman ja kahvit/teet aamu- ja iltapäivällä). Lounas klo 13-14 on omakustanteinen. Osallistumismaksu laskutetaan heti ilmoittautumisen jälkeen. Peruutusehdot: peruutusmaksu on 50% ennen 18.4.2020 ja 18.4.2020 alkaen 100%. Osallistujan voi vaihtaa maksutta toiseen.

Ajankohta: 18.5.2020 klo 10-17 (lounastauko 13-14)

Paikka: Kinaporinkatu 2 B 19 (Synesis), 00500 Helsinki.

Kouluttajat:

  • Marjut Partanen-Hertell, DI, psykodraamakouluttaja TEP, työnohjaaja STOry
  • Kirsti Silvola, psykiatri, psykoterapeutti, psykodraamakouluttaja TEP
  • Pia Rotko, DI, psykodraamaohjaaja, työnohjaaja STOry, työyhteisösovittelija
  • Reijo Kauppila, KM (aikuiskoulutus), psykodraamakouluttaja TEP, työnohjaaja STOry ja työnohjaajakouluttaja, business coach ACC

Ilmoittautuminen verkossa: ilmoittaudu

Lisätietoja: Reijo Kauppila, Helsingin psykodraamainstituutti / Ihmissuhdetyö ry reijo.kauppila@ihmis.fi ja 044 599 3377.

Päivän järjestää Ihmissuhdetyö ry yhteistyössä Sivis-opintokeskuksen kanssa.

Katso myös: