Ammatillisen kasvun ryhmä Helsinki syyskuu-marraskuu 2023

Ryhmän tarkoitus ja tavoite

Psykodraamaohjaajan keskeinen kompetenssi on kyky tunnistaa omaan persoonaansa liittyviä haasteita ja vahvuuksia ja sen avulla kyky syventää itsetuntemustaan. Ohjaan tärkein työväline on hänen persoonansa. J.L. Morenon sanoin: Ohjaajan taitoja ja persoonaa ei voi erottaa toisistaan, vaan hänen oleellisin taitonsa on hänen persoonansa. Tämä ryhmä on huoltopalvelua ohjaajan tärkeimmälle työvälineelle. Ryhmän tavoite on tukea osallistujien persoonallista kasvua ryhmänohjaajan ammatillisen kasvun perustana.

Osallistujat

Ryhmään osallistuminen edellyttää ammatillista koulutusta ryhmänohjaamisessa (esim. toiminnallisen ryhmätyön ohjaaja, psykodraamaohjaaja tai muu ryhmänohjaamisen ammatillinen koulutus). Ensisijainen kohderyhmä ovat psykodraamaopiskelijat ja -ohjaajat.  Ryhmä soveltuu kuitenkin myös sellaisille ryhmänohjaamisen ammattilaisille tai koulutuksessa oleville, joilla ei ole koulutusta tai kokemusta morenolaisista menetelmistä.

Ryhmän toiminta

Ryhmää ohjaaja psykodraamakouluttaja (TEP) Sami Puumala. Ryhmän toiminta tapahtuu psykodraaman, sosiometrian ja sosiodraaman menetelmillä. Keskeisiä työmuotoja ovat päähenkilökeskeinen sekä ryhmämuotoinen terapeuttinen psykodraama ja aksiodraama.

Ryhmä kokoontuu viikonloppuina (la-su) kolmen viikon välein. Työskentelyaika on klo 10–15, sisältäen (6) työskentelytuntia (a 45 min.). Ryhmä toimii Helsingin Töölön kaupunginosassa.

Kokoontumiskerrat ovat: 16.–17.9., 7.–8.10., 28.–29.10., 18.–19.11., 9.–10.12.

Ryhmään osallistuminen edellyttää sitoutumista ryhmän kokoontumisiin kokonaisuudessaan.

Hinta

Osallistumismaksu on koko ajalta 850 euroa. Maksun voi tehdä yhdessä tai kahdessa erässä. Ensimmäisen erän laskutus tapahtuu etukäteen ilmoittautumisen vahvistamisena.

Tiedustelut

Sami Puumala, 050 534 9191

Ryhmän esite: ammatillisen kasvun ryhmä 2023

Ryhmä järjestetään yhteistyössä Sivis-opintokeskuksen kanssa.

Ryhmät: